Advertisement Section

Podržani su projekti za dugometražni igrani film „Majka Mara“ u režiji Mirjane Karanović („This and That Productions“), kratki igrani film „Sami“, režija Stefan Orlandić Stojanovski („Living Pictures“) i kratki animirani film „O novcu i sreći“ Ane Nedeljković i Nikole Majdaka („Baš Čelik“).

Prijavljivanje za slovenački Konkurs za sufinansiranje manjinskih koprodukcija u 2019. godini trajalo je od 2. avgusta do 30. septembra 2019. godine. Podneseno je 39 prijava, od kojih je 38 ušlo obzir za razmatranje. Komisija je odabrala sedam koprodukcijskih projekata (pet dugometražnih i dva kratka) koji su podržani u ukupnom iznosu od 250.000 evra.

Projekat „Majka Mara“ je Slovenački filmski centar podržao sa sa 52.000 evra, projekat „O novcu i sreći“  je dobio 19.000 evra, a projekat „Sami“ 16.000 evra. Treba istaći da je sva tri projekta ranije već podržao Filmski centar Srbije. „Majka Mara“ je, pre Slovenije, obezbedila podršku nacionalnih fondova u Bosni i Hercegovini i Crnoj Gori, kao podršku MEDIA programa. Projekat za film „Sami“ podržali su Gradski sekretarijat za kulturu, rumunski Nacionalni centar za kinematografiju, Makedonska filmska agencija i SEE Cinema Network. „O novcu i sreći“ je osvojio nagradu za produkciju i postporodukciju na Animarkt pičingu u Poljskoj.

clermont-ferrand film festival
  • Save
Previous post Pogledajte besplatno najbolje kratke filmove sa Clermont-Ferrand festivala
Svetionik
  • Save
Next post Holivudski hitovi i filmski veterani u programu „Gala by Knjaz Miloš”
Share via
Copy link
Powered by Social Snap