Advertisement Section

„Neobični“ su premijerno prikazani na završnoj večeri ovogodišnjeg filmskog festivala u Kanu.

Poznati po socijalno angažovanim temama istaknuti francuski reditelji i scenaristi Toledano i Nakač snimili su priču zasnovanu na istrazi stvarnih događaja, a konačnu ekranizaciju na bioskopskom platnu dugo su planirali. Godine 2015. snimili su 26-minutni TV dokumentarni film pod nazivom „We Should Make a Film About It” u kom su detaljno opisali rad dveju francuskih organizacija koje su brinule o mladim ljudima sa autizmom, pogotovo onima iz siromašnog okruženja koje je društvo zapostavilo. Namera je bila da im pomognu da se reintegrišu u društvo.

Nakon TV dokumentarca, četiri godine kasnije (2019.) snimljen je igrani film „Neobični“ (Hors normes/The Specials), u kom glavnog lika Bruna tumači jednan od najpoznatijih francuskih glumaca Vensan Kasel.

Dvadeset godina Bruno i Malik žive u odvojenom svetu, uz autističnu decu i tinejdžere. Njihova udruženja obučavaju mlade ljude iz opasnih četvrti da se brinu o onima koji su okarakterisani kao „izuzetno kompleksni“. Posebno partnerstvo za posebne ličnosti.

 „Neobični“ su i lični film nastao kroz prijateljstvo Toledana i Nakača sa stvarnim likovima, neuništivim dobrotvorima svakodnevne nege onima koje je društvo zaboravilo, a jedan od njih je i Stefan Benamu (Stéphane Benhamou) osnivač jednog takvog pariskog udruženja – Le silence des justes.

Osim Vensan Kasela u ostalim ulogama našli su se i Reda Kateb (Reda Kateb), Lina Kudri (Lyna Khoudri), Helen Vensan (Hélène Vincent), Aloiz Suvaž (Aloïse Sauvage) i drugi.

Zaleđeno kraljevstvo 2
  • Save
Previous post „Zaleđeno kraljevstvo 2“ oduševljava domaću publiku
Film Ajvar
  • Save
Next post U prodaji karte za film „Ajva” Ane Marije Rossi
Share via
Copy link
Powered by Social Snap