Advertisement Section

Proteklog vikenda premijerno su prikazani filmovi „Tajne avanture kućnih ljubimaca 2“ ( „Universal“ i „iluminejšn“ studio) i „X-Men: Mračni Feniks“ („Dizni i Foks“), koji su totalno razočarali na bioskopskim blagajnama.

„Tajne avanture kućnih ljubimaca 2“ je uspeo da izbije na vrh sa zaradom od 47,11 miliona dolara u Sjedinjenim Državama, što je ipak manje od polovine, koliko je prvi deo uspeo da zaradi prvi 2016. godine. „X-Men: Mračni Feniks“ je doživeo debakl sa zaradom od svega 33 miliona dolara, što je najgore otvaranje u 20 godina dugoj istoriji ove franšize.

S obzirom na ogroman budžet od 200 miliona, vesti sa bioskopskih blagajni zaista slabe slabe, a u prilog tome idu i kritike, nazivajući ovo ostvarenje slab film B produkcije. Film o kućnim ljubimcima uspeo da zaradi više od polovine novca uloženih u produkciju. 

Prethodno ostvarenje, „Vulverin“, je 2013. godine zaradio 53 miliona dolara, a to je bilo najslabije otvaranje u istoriji, dok je „X-Men-Apokalipsa“ prethodni deo „X-Men: Mračni Feniks“ zaradio 65 miliona i 543 širom sveta.

Znatno bolji start „X-Men: Mračni Feniks“ je imao van granica Sjedinjenih Država, gde je zabeležio zaradu od 107 miliona dolara. Režiju po prvi put potpisuje Sajmon Kinberg, višegodišnji scenarista „X-Men“ franšize, a osim glumice Sofi Tarner u ostalim ulogama našli su se: Dženifer Lorens, Džejms Makavoj, Nikolas Hoult, Majkl Fasbender i drugi.

 

Dok'n'Ritam festival
  • Save
Previous post Četvrti Dok’n’Ritam na novim adresama od 13. do 16.juna
Palic 2019
  • Save
Next post Svetski poznat DJ Džejms Lavel gost Palićkog festivala
Share via
Copy link
Powered by Social Snap