Advertisement Section
Header AD Image

Najbolji film u takmičarskom programu za decu je „Vatrogasac”, autorke Julije Aronove iz Francuske. Studentski žiri dodelio je specijalno priznanje filmu: „Pokojnik“ autora Avišaja Simhoviča i Keren Or Zelinger iz Izraela. Nagrada za najbolji domaći studentski film dodeljena je filmu: „Kora pomorandže“, autorke Isidore Vulić iz Srbije. Nagrada za najbolji studentski film dodeljena je filmu: „Pad kralja Ibija“, autora Mikai Džeronima i Džoša Okaomia iz Irske.

Specijalnu nagradu za studentski film ove godine dodeljuje fond za finansiranje animiranog filma ANIMOND iz Srbije, kojeg zastupa Vojin Vasović. Nagrada ANIMOND-a za najbolji srpski studentski film dodeljena je filmu: „Vrba“, autorke Katarine Srejić iz Srbije.

Žiri glavnog takmičarskog programa dodelio je specijalna priznanja filmovima: „Nemoguće figure i druge priče I“, autorke Marte Pajek iz Poljske i filmu „Pritisni ovo dugme, ukoliko te uhvati panika“, autora Gabriela Bumera iz Velike Britanije.

Nagradu za najbolji film u srpskom takmičarskom programu dobio je film: „Očeva prokleta kamera!”, autora Miloša Tomića. Za najbolji film festivala, Grand Prix festivala, nagradu je dobio film: „Drži me čvrsto“, autora/ke Leo (Melanie) Rober-Turne iz Belgije. Nakon ceremonije, publika je bila u prilici da pogleda sve nagrađene filmove.

Festival autorskog filma
  • Save
Previous post Omaž i nagrada za životno delo Goranu Markoviću na FAF-u
drunski trkac
  • Save
Next post Drumski trkač: Entoni Bordejn otvara 17. Slobodnu zonu
Share via
Copy link
Powered by Social Snap