Advertisement Section

O najboljim filmovima 48. FEST-a u Glavnom takmičarskom programu odlučuje petočlani međunarodni žiri:

Sebastijan Kavaca, slovenački pozorišni, filmski i TV glumac, srca domaće publike osvojio je ulogom u seriji Senke nad Balkanom, a upoznali smo ga i kroz serije „Montevideo, Bog te video“, „Naša mala klinika“, „Da sam ja neko“. Nagradu za najboljeg glumca osvojio je na FEST-u 2018. za glavnu ulogu u filmu „Ederlezi rising“.

Nataša Ninković, jedna od najboljih domaćih glumica srednje generacije, podjednako briljira u komedijama, poput „Stada“ ili „Ivkove Slave“, i dramama kao što su „Ajvar“, „Klopka“, „Profesionalac“. Član je ansambla Narodnog pozorišta, a često je viđamo i na malim ekranima.

Nikola Ljuca, mladi reditelj više nego uspešno je debitovao filmom „Vlažnost“, koji je premijerno prikazan na Berlinalu, a zatim i na FEST-u 2016. Tom prilikom, Ljuca je nagrađen kao najbolji reditelj, a „Vlažnost“ je proglašen za najbolji film 44. FEST-a.

Dana Budisavljević, hrvatska montažerka i rediteljka, nakon niza dokumentarnih ostvarenja, publici je predstavila svoj debitantski igrani film „Dnevnik Dijane Budisavljević“. Na festivalu u Puli film je odneo pet nagrada, uključujući i najvažniju, za najbolji film.

Klemens Šik, nemački glumac, model i politički aktivista, bogatu karijeru gradio je u pozorištu, Holivudu, i nezavisnim filmovima. Publici van Nemačke poznat je po ulogama u filmovima „Casino Royale“, „Point Break“ i „Overdrive“, kao i hit Netflix filmu „Kidnapping Stella“.

 

Zemlja meda
  • Save
Previous post „Zemlje meda“ u Dvorani Kulturnog centra
  • Save
Next post Projekat debitantskog filma Deana Radovanovića podržan u Estoniji
Share via
Copy link
Powered by Social Snap