Advertisement Section

Svojevrsna oda novinarstvu, redakcija u kojoj je zabranjeno plakanje, francuski umetnici i oni koji žele tako da se nazivaju.

Benisio del Toro kao zatvorenik i umetnik Mozes Rozentaler, šarmantni Edrijen Brodi koga publika pamti po potresnoj drami „Pijanista“, glumica Tilda Svinton čije je drugo ime transformacija, mlada nada holivudskog glumačkog neba – Timoti Šalame, muza Vesa Andersona – Sirše Ronan, standardna postava velikog broja Andersonovih filmova Oven Vilson, Džefri Rajt i Bil Marej. Definitivno godina koju će francuska glumica Lea Sejdu pamtiti kao veoma uspešnu, jer joj je ovo posle filma „Nije vreme za umiranje“, kao i „France“ veliki film kojim može završiti godinu. Epizodne uloge u filmu pripale su Frensis Mekdormand, Edvardu Nortonu, Kristofu Volcu, Viljemu Defou i Elizabet Mos. 

Inspirisan ranim početkom Nju Jorker magazina, ali i željom da snimi film u Francuskoj, reditelj smešta radnju u izmaštan gradić u kojem se nalazi „Francuska depeša“, ispostava izmišljenog američkog dnevnog lista Liberty, Kansas Evening Sun.

Andersonovo ostvarenje „Hotel Grand Budapest“ odnelo je čak četiri nagrade Oskar i pet BAFTA nagrada, dok je „Ostrvo pasa“ dobilo Srebrnog medveda na filmskom festivalu u Berlinu. Pored ova dva nagrađivana naslova, Anderson je svoj upečatljiv stil pokazao u filmovima „Fantastični gospodin Lisac“, „Voz za Dardžiling“, „Kraljevstvo izlazećeg Meseca“, „Porodica čudaka“ i mnogim drugim.

Svetska premijera ovog ostvarenja održana je na filmskom festivalu u Kanu ove godine uz sedmominutne ovacije i fantastične kritike.

Nije loše biti čovek
  • Save
Previous post Rasprodata premijera filma „Nije loše biti čovek” Dušana Kovačevića
Kelti
  • Save
Next post „Kelti“ rediteljke Milice Tomović u bioskopima
Share via
Copy link
Powered by Social Snap