Izvor: Filmske radosti | Beta

Francuskom reditelju Klodu Lelušu ukraden je jedini primerak scenarija za njegov novi film, preneo je danas dnevnik „Parizijen” (Le Parisien) i naveo da je reditelj pozvao lopove da mu scenario vrate.

Krađa se dogodila pre nedelju dana ispred prostorija produkcijske kuće „Filmovi 13”, navodi list.

To se dogodilo kad se Leluš vratio s odmora, upravo je bio parkirao automobil i izvadio tri torbe. „Dok sam se okrenuo dve torbe su nestale”, ispričao je reditelj za francuski list.

U jednoj torbi je bio jedini primerak scenarija za novi film 80-godišnjeg reditelja, „Da i ne” (Oui et Non).

Režiser, izmedju ostalog i filma „Jedan čovek jedna žena”, takpđe se poverio da je izgubio više svezaka, odnosno više hiljade stranica beleški, svedočenja, kao i njegove opservacije o događanjima poslednjih 50 godina.

„Ukrali su mi magične kofere, koji su me pratili celog života i iz kojih crpim materijal za svoju inspiraciju”, rekao Leluš, koji je tom prilikom takodje izgubio oko 15.000 evra u raznim valutama, ključeve, pasoš i sat.

„Uvek sa sobom nosim „rezervni” novac u slučaju da treba da otputujem u inostranstvo”, rekao je reditelj za francuski dnevnik.

On je rekao da očekuje da će pronaći svoje beleške i scenario. „Na kraju (lopovi) imaju moju adresu. Upućujem im ovaj poziv. Očekujem to čudo”, rekao je on.