Advertisement Section
Header AD Image

Karte za premijeru filma su u prodaji na blagajnama svih bioskopa, a tamo gde je sa pričom stao u „Terminator 2: Sudnji dan” iz 1991 godine, scenarista Džejms Kameron vraća se s najnovijim nastavkom franšize ustupajući rediteljsku palicu Timu Mileru, poznatom po blokbasteru Deadpool (2016).

Šta je to što je proslavljenog scenaristu Džejmsa Kamerona vratilo za spisateljski sto i uverilo ga da nastavi sa naučnofantastičnom pričom o kiborgu iz apokaliptične budućnosti, koji dolazi u sadašnjost kako bi osigurao istrebljenje ljudske rase?

„Tokom godina nastavio sam da se konsultujem s ljudima koji se bave veštačkom inteligencijom”, rekao je Kameron i dodao, „Svi veruju da će se ona usavršiti toliko da će biti jednaka ili čak i veća od ljudskog uma. Takođe kažu da se neće pretvoriti u Skynet, ali kako mi to možemo da znamo”?

Razmišljjući kako veštačka inteligencija neometano nastavlja da se razvija, Kameron praktično nikada nije izgubio vezu sa pričom. Scenarista ističe da su prvi filmovi o Terminatoru imali za cilj da ozbiljno uplaše ljude od mogućnosti veoma mračne budućnosti i dodaje „Ovaj film bavi se postojanjem pretnje od realne mogućnosti sukoba ljudi sa veštačkom super inteligencijom, što je danas mnogo manje naučna fantastika nego što je to bilo 1984. ili 1991. godine.”

Reditelj i scenaritsa zajedno su se složili da je jedan od glavnih uslova za nastavak filma bio povratak Linde Hamilton ispred kamere. „Mislim da niko od nas nije mogao da zamisli nekog drugog u ulozi Sare Konor. Nismo mogli da povratimo Saru bez Linde”,

rekao je Kameron, a glumica ističe da se nakon drgugog filma o Terminatoru osećala kao da je kompletirala svoj lik, od neprimetnog do žene ratnika i da nakon toga nije imala potrebu da ponovo uskače u kožu čuvene heroine. „Posledjih 28 godina Sara se veoma izmenila i sada sam želela ponovo da je istražim”, zaključila je Linda.

U ostalim ulogama našli su se i glumci Natalia Rejes, Gabriel Luna, Dijego Boneta, Mekenzi Dejvis i drugi.

slobodna zona 2019
  • Save
Previous post Kompas Slobodne zone i drugi prateći programi filmskog festivala
Nije loše biti čovek
  • Save
Next post Krenulo snimanje novog filma Dušana Kovačevića
Share via
Copy link
Powered by Social Snap