Advertisement Section

Od postanka sveta pa do dana današnjeg svako se upitao bar jednom u životu: šta  će biti  sa mnom kad se privede kraju ovozemaljski život? Da li je to večiti kraj? Zauvek? Postoji li neka nada  da se još jednom pojavimo u ovom svetu i vidimo sve one koje smo voleli?  I koja bi bila  „cena“ te pojave? I te ljubavi? Da li ćemo ovaj svet – možda, videti još jednom našim očima ili očima  nekog drugog živog bića?  I da li ćemo u tom nekom  „novom životu“ moći da  ispravimo greške učinjene za života, pre odlaska koji se tako nemilosrdno i kratko  kratko zove – smrt. Ni kraće ni teže reči.

Filmska priča „Nije loše biti čovek“ daje jedan od mogućih odgovora koji je, inače, prisutan u religijama, verovanjima  i običajima naroda celog sveta. Neko će u ovu priču iskreno poverovati zbog sopstvene empatije prema drugim živim bićima, neko će sve ovo gledati kao neverovatnu sagu o želji za životom, ali će svi  –  sigurno, sa pritajenom nadom očekivati da kraj nije večiti kraj, da ćemo se jednog dana ponovo videti i negde sresti. Još ako smo se voleli – to je neizbežno.

Scenarista i reditelj je Dušan Kovačević, direktor fotografije Goran Volarević, scenograf  Milenko Jeremić, kostimografkinja Dragica Laušević, originalnu muziku za film komponuje Momčilo Bajagić Bajaga, a dizajnerka filmske maske je Jasmina Mina Lilić.

Uloge tumače: Vojin Ćetković, Branka Katić, Hristina Popović, Gordan Kičić, Nenad Jezdić, Andrija Milošević, Srđan Todorović,  Lena Kovačević, Mira Banjac, Mlian Gutović, Jelena Mihajlović, Nemanja Stamatović, Aleksandar Kecman i drugi.

Film je koprdukcija između Luksemburga (Les Films Fauves, Gilles Chanial,) Hrvatske (Terminal 3, Vanja Sremac) i Makedonije (Crna mačka produkcija, Kristijan Burovski). Producent filma je Miroslav Mogorović, a izvršni proucent Stefan Mladenović.

Planirano je da se po zatvaranju finansijske konstrukcije snimanje filma završi u toku proleća odnosno leta 2020. godine, a očekivana premijera je na jesen 2020. godine.

terminator 2019
  • Save
Previous post Arnold Švarceneger i Linda Hamilton ponovo zajedno na platnu
Tea Lukač
  • Save
Next post Filma Tee Lukač na Marketu festivala Dok Leipzig
Share via
Copy link
Powered by Social Snap