Advertisement Section

Ovaj projekat predstavljen je i u okviru ovogodišnjih programa FEST Forward i Beldocs Academy. U pitanju je priča o jugoslovenskim naučnofantastičnim filmovima. Krilatica kojom autorski tim opisuje ovaj svoj film glasi „Istinita priča o naučnofantastičnim filmovima koji su se plašili budućnosti i koji su stvoreni u zemlji koja više ne postoji“.

U sinopsisu je, između ostalog, istaknuto da je „jedan od ključnih aspekata jugoslovenskih filmova koji pripadaju žanru naučne fantastike to što su se oni retko bavili budućnošću. U zemlji izgrađenoj na obećanju boljeg društva čini se da se film u izvesnoj meri bojao te budućnosti. Stoga jugoslovenski filmovi ni nisu ni uspeli da predvide kolaps društva i same filmske industrije.“

Scenarista je Dimitrije Vojnov, a producent Danilo Bećković, dvojac koji u kreativnom smislu stoji iza bioskopskih hitova „Mali Budo“ i „Jesen samuraja“. Film nastaje u produkciji filmske kuće“ Mali Budo, d.o.o.“.

Tea Lukač je pre ovoga bila jedan od reditelja cerlovečernjeg igranog filma „Gde je Nađa?“, a režirala je i dugometražni dokumentarac „Najvažniji dečko na svetu“, koji je poneo nagrade za najbolji srpski muzički dokumentarac na Međunarodnom filmskom festivalu Dok’n’ritam 2017. u Beogradu i za najbolji dokumentarni film Balkan Film Festival-a u Stokholmu iste te godine.

Nije loše biti čovek
  • Save
Previous post Krenulo snimanje novog filma Dušana Kovačevića
Porodica Adams
  • Save
Next post Animirani film „Porodica Adams“
Share via
Copy link
Powered by Social Snap