Advertisement Section

Od 15. do 24. marta u „Centru Žorž Pompidu“ u Parizu biće održan 37. Međunarodni festival dokumentarnog filma Cinema du Reel, a u dugometražnom odeljku međunarodnog takmičarskog programa je i srpski dokumentarni film „Taurunum Boy“ Jelene Maksimović i Dušana Grubina, i to kao jedini film iz ovog regiona u toj festivalskoj celini. 

„Taurunum Boy“ je opservacijski dokumentarac o odrastanju petnaestogodišnjaka u Zemunu. Autori scenarija i reditelji su Jelena Maksimović i Dušan Grubin, a producentkinja Jelena Angelovski. Dušan Grubin je bio i direktor fotografije a Jelena Maksimović i montažerka ovog ostvarenja. Dizajner zvuka Jakov Munižaba, a snimatelji zvuka su bili: Jakov Munižaba, Luka Barajević Bare, Koča Kaštavarac i Dora Filipović. Za dodatnu  kameru su bili zaduženi: Jelena Maksimović, Aleksa Vitorović i Irena Canić. Film traje 70 minuta.

„Taurunum Boy“ je u decembru 2017. dobio nagradu za postprodukciju švajcarskog fonda „Visions sud est“. Film je već prikazan na festivalu u Prizrenu na Kosovu i Metohiji, te na festivalu u Torinu, Italiji, prošle jeseni.

I ovom prilikom podsećamo da je Jelena Maksimović dobitnica nagrade „Marko Glušac“ za najboljeg montažera za 2017. godinu, kada  je nagrađena za montažu filmova Vetar, Dubina dva i Zid smrti i tako to.

„Taurunum Boy“ je nastao uz podršku Filmskog centra Srbije.

 

Psi umiru sami
  • Save
Previous post Novi trejler za film „Psi umiru sami“
Stara skola kapitalizma
  • Save
Next post Projekcija i razgovor sa Želimirom Žilinikom povodom desetogodišnjice „Stare škole kapitalizma“ u DKSG
Share via
Copy link
Powered by Social Snap