Advertisement Section

Nakon zapeženih uspeha i niza nagrada na inostranim i domaćim filmskim festivalima, kanadsko-srpsko kratkometražno ostvarenje „Flafi“ (Ffuffy) u režiji Milice Li Filipovski, dobilo je ovih dana još jednu potvrdu svog kvaliteta i osobenosti. Ovaj kratki film našao se među nominovanima za godišnje nagrade Kanadske akademije za film i televziju, u kategoriji kratkometražnih igranih drama. Nagrade će biti dodeljene 11. marta.

„Flafi“ je premijeru imao upravo na festivalu u Torontu 2016. godine, jednom od svakako najprestižnijih filmskih festivala na svetu; reč je o je srpsko-kanadskoj koprodukciji u kojoj glume Tamara Krcunović, Srđan Miletić, Helena Jakovljević, Feđa Stojanović, Ljiljana Stjepanović, Slaven Došlo, Katarina Marković, Slaviša Čurović i Nikola Radulović.

Film prati sudbinu tročlane srpske porodice koja namerava da se odseli u Kanadu, ali čiji planovi bivaju dovedeni u pitanje kada se na vratima njihovog malog stana pojavi ogromni meda koga je desetogodišnja Ljubica osvojila u nagradnoj igri.

Media desk Srbija
  • Save
Previous post Uspesi Srbije u MEDIA potprogramu u 2017.
Rakan Majasi
  • Save
Next post „Zlatno jaje” palestinsko-libanskom filmu „Bombona”
Share via
Copy link
Powered by Social Snap