Advertisement Section

Projekat „Tvrđava i derviš“ Vlastimira Sudara biće predstavljen u okviru prestižnog programa ScripTeast. Nakon završne prezentacije projekata, Međunarodni žiri će učesnicima programa dodeliti nagradu „Kšištof Kješlovski“ za najbolji scenario.

Projekat „Tvrđava i derviš“ je  podržao Filmski centar Srbije, u okviru konkursa za razvoj scenarija.  „Tvrđava i derviš“ predstavlja adaptaciju i integraciju dva ključna romana Meše Selimovića, kako je istakla komisija FCS-a u svom obrazloženju – na način koji je dostojan i dosledan izvorniku.

Ovogodišnji ScripTeast uvrstio je scenario „Tvrđava i derviš“ među jedanaest finalista iz osam zemalja centralne i istočne Evrope. Autori će imati priliku da razvijaju scenarije za dugometražne igrane filmove pod mentorstvom svetski priznatih profesionalaca iz oblasti filma, a projekti će biti predstavljeni na filmskim festivalima u Berlinu i Kanu.

Pored razvoja scenarija, ovaj osmomesečni program će biti fokusiran na promociju projekata i njihovih autora, kao i pronalaženju međunarodnih koproducenata, planiranju distribucije i marketinga projekta.

Piter DInklindž
  • Save
Previous post „Igra prestola“ najbolja drama na dodeli „Emi“ nagrada
Film Nana
  • Save
Next post Novo izdanje festivala „Evropska saradnja: filmska priča“ u Beogradu
Share via
Copy link
Powered by Social Snap