Advertisement Section

Kako se ističe u obrazloženju, projekat „Košare“ predstavlja „hvale vrednu ideju da se posle bezmalo dve decenije odlaganja filmski obradi tema koja je istovremeno od prvenstvenog nacionalnog značaja i izrazito umetnički potentna“, a 50 miliona dinara je i najveći iznos koji je do sada dodeljen na ovom kokursu.

„Košare“ su celovečernji igrani prvenac reditelja Balše Đoga, do sada najpoznatijeg po hvaljenoj seriji „Pet“. Film nastaje po scenariju Đorđa Milosavljevića, Strahinje Radetića i Đoga, a ključne uloge tumače: Jovan Jovanović, Luka Grbić, Viktor Savić, Nikola Kojo i Milica Stefanović. Pored njih u filmu (i seriji) gledaćemo Milenu Radulović, Miloša Samolova, Aleksandra Radojičića, Mladena Sovilja, Vladana Gajovića, Milorada Kapora, Miloša Bikovića… 

Priča „Košara“ prati  grupu mladih srpskih vojnika koji u oktobru 1998. godine stiže na udaljenu vojnu kotu na tromeđi Srbije, Crne Gore i Albanije. Ubrzo, oni zapadaju u vrtlog borbe za svoju otadžbinu, ali i vlastite živote, a suočeni sa podmuklim napadima neprijateljaskih snaga i ostalim opasnostima.

Film produciraju Omega Production (producenti Nemanja Mićić i Vladan Anđelković) i Telekom Srbije. Uz Filmski centar Srbije, podršku ovom projektu od nacionalnog značaja dalo je i Ministarstvo odbrane Republike Srbije.  Snimanje filma (i serije) će trajtati do početka decembra 2020. godine na mnogobrojnim lokacijama u Srbiji, Crnoj Gori i Republici Srpskoj (Bosni i Hercegovini). Premijera filma se očekuje u prvoj polovini 2021. godine.

 

Mrtav ladan
  • Save
Previous post „Osam i po“ i „Mrtav ladan“ na repertoaru Drive in bioskopa
Pseći život
  • Save
Next post Filmovi najvećeg komičara svih vremena Čarlija Čaplina besplatno na Moj off
Share via
Copy link
Powered by Social Snap