Advertisement Section

Dobitnica nagrade Oskar Žilijet Binoš našla se u najnovijoj komediji reditelja Olivija Asajasa „Dvostruki životi“ o nezaustavljivoj digitalnoj revoluciji i sve prisutnoj strepnji o njenom dalje razvoju.

Ostvarenje koje je nominovano za nagradu „Zlatni lav“ na prošlogodisnjem filmskom festivalu u Veneciji domaća publika imaće prilike da pogledate u biokopima od četvrtka, 26. septembra.

Film pravi paralelu između mladih generacija, koje nisu spremne da se odreknu svih izazova najnovijih tehnologija i one starije generacije koja i dalje prihvata klasičnu literaturu i izdavačku delatnost. Stariji veruju da ona nikada neće utihnuti, a modernost vide samo kao egzistencijalnu pretnju.

Novi film s Žilijet Binoš u glavnoj ulozi potpuna je fikcija, izmišljena drama čiji naslov „Dvostruki životi“ ima i dvostruko značenje. Priča prati uspešnog pariskog izdavača Alana, koji se trudi da se prilagodi digitalnoj revoluciji te se dvoumi oko ideje objavljivanja najnovijeg rukopisa svog dugogodišnjeg prijatelja. Leonardo, boemski pisac, u rukama ima još jedan rukopis – autofikciju o aferi sa slavnom ličnošću. Dok se bore sa krizom srednjih godina, tehnološkim promenama i odnosima sa svojim ženama, obojica padaju u probleme mnogo veće nego što im se čini.

U ostalim ulogama našli su se i Gijom Kane (Guillaume Canet), Vensan Makenj (Vincent Macaigne), Krista Tere (Christa Theret), Nora Hamzavi (Nora Hamzawi) i drugi.

Kids Fest
  • Save
Previous post Jubilarni 15. Kids Fest u bioskopu „Cine Grand“
Dora i izgubljeni zlatni grad
  • Save
Next post Ove jeseni upustite se u nesvakidašnju avanturu
Share via
Copy link
Powered by Social Snap