Celovečernji igrani film u režiji „Reži“ Koste Đorđevića deo je glavnog takmičarskog programa novog izdanja New Orleans Film Festivala, koji će biti održan u periodu između 16. i 23. oktobra ove jeseni.

Pomenuti film je američku premijeru imao takođe u takmičarskom programu festivala Dances With Films u SAD, sredinom juna ove godine.

Film prati jedan neobičan dan u životu tinejdžerke Aje, njene drugarice i  drugara iz kraja,  koji tumarajući kroz vrelinu avgustovskog dana, na usijanom beogradskom asfaltu traže načine da se zabave, osete živim, drugačijim i bitnim. Pravila igre sami biraju, a sistem vlastite kože jedini je sistem koji priznaju. Ajina potreba i potraga za ljubavlju, od nečeg što je izgledalo kao vesela avantura, prerasta u dramu koja će obeležiti njihove mlade živote.

Glumačku ekipu predvode dve mlade, harizmatične glumice Kristina Jovanović i Đurđina Radić poznatija kao Djixx, koje su publici poznate i iz sveta muzike. U ostalim ulogama: Mladen Sovilj, Marko Janketić, Milan Čučilović, Radoslav Rale Milenković, Nikola Petrović, Aleksandar Ranković, Petar Kokinović, Nikola Vujović, Predrag Vasić, Uroš Novović, Sale Nićiforović, Dejan Aleksić, Jovan Zdravković, Zlatija Ocokoljić, Janko Cekić, Stefan Movacević, Mario Šaran.

Film je režirao Kosta Đorđević, po scenariju Dragana Nikolića. Direktorka fotografije je Bojana Andrić, SAS, a montažerka Romana Vujasinović. Autor muzike je Filip Mitrović, scenograf je Damjan Paranosić, a kostimografkinja Suna Kažić. Za šminku je bio zadužen Darko Kenig.

Film je nastao kao koprodukcija Srbije i Hrvatske, pod okrilljem kuća „Kinematografska kuća“, „Marinis mediai Platforma“ i dobio je podršku Filmskog centra Srbije. Film traje 80 minuta.