Advertisement Section
Header AD Image

Govori da bih te video
  • Save
Nakon svetske premijere na najznačajnijem svetskom festivalu dokumentarnog filma IDFA u Amsterdamu, u takmičarkom programu „First Appearance“, dugometražni dokumentarni film „Govori da bih te video“ Marije Stojnić, imaće svoju severnoameričku premijeru u najznačajnijem svetskom muzeju moderne umetnosti MoMA (Museum of Modern Arts), u Njujorku, u programu Doc Fortnight, i to u izabranom društvu od 28  dokumentarnih ostvarnja iz čitavog sveta.

Film će biti prikazan 13. i 16. februara, a karte će se naći u prodaji od ove nedelje.

Film Govori da bih te video istražuje zvučne krajolike Radio Beograda, jedne od najstarijih radio stanica u Evropi, i višedecenijskog kulturnog svetionika grada. Kroz sinesteziju reči, šumova, muzike, tišine i svetla, film nas uvodi u svet radiofonskog zvuka koji čini da se sećamo, osećamo promišljamo i razumemo svet i sebe.

Producenti filma su Miloš Ivanović i Marija Stojnić, direktor fotografije je Dušan Grubin, montažeri Kristina Poženel i Ivan Vasić, a dizajn zvuka potpisuje Ivan Zelić. Koproducenti su filmska kuća „Set Sail Films“ i Vanja Jambrović i Tibor Keser za „Restart“.

Projekat je podržan od strane Filmskog centra Srbije na konkursima za razvoj i produkciju, Eurimages -a,  („Euroimages Lab Project Award”), Filmskog Instituta Doha 2018, za postprodukciju, a film je podržala i finska medijska kuća, YLE.

Poster za film uradio je umetnik Konstantinos Frangoulis, za marketinšku agenciju Asterisk iz Grčke.

Sumrak u bečkom haustoru
  • Save
Previous post Film Mladena Đorđevića 5. marta premijerno na FEST-u
Film Asimetrija
  • Save
Next post „Asimetrija“ od danas u bioskopima
Share via
Copy link
Powered by Social Snap