Advertisement Section

Novitet ovogodišnjeg Festivala jeste to da pretplatnici RTS Planete mogu da gledaju preko dvadeset filmova sa prethodnih festivala. Među mnogobrojnim gostima Festivala, na veliko zadovoljstvo najavljen je i dolazak italijanske ekipe filmova „Martin Eden“ i „Izdajnik“ kao i veliki broj mlađih stvaraoca iz pratećih programa. Predstavnica filma „ Martin Eden“ je glumica Jessica Cressy.

Ataše za kulturu Francuskog instituta Catherine Faudry najavila je Francusko-srpske filmske susrete koji će trajati od 28. do 30. novembra. Ove godine filmski susreti posebnu zahvalnost duguju Festivalu autorskog filma kao i Filmskom centru Srbije, istakla je Catherine Faudry. Ideja Francusko-srpskih susreta jeste da se stvore uslovi i okvir koji bi omogućio da se rode novi projekti u koprodukciji Srbije i Francuske.

Ataše Catherine Faudry istakla je tri važna dela ovogodišnjih filmskih susreta. Prvi od njih jeste zvanično predstavljanje sporazuma o koprodukciji između ovih dvaju zemalja koji je potpisan uoči posete francuskog predsednika Emanuela Makrona.

Drugi deo biće posvećen scenaristima u kome će francuski scenaristi imati priliku da se sretnu sa srpskim kolegama. Ciljna gupa trećeg dela su studenti i mladi autori, s tim u vezi biće predstavljeni svi mogući resursi kada su u pitanju koprodukcije na međunarodnom nivou. Ataše je naglasila tradicionalno partnerstvo sa ACID-om i Cinéfondation-om.

Direktor Festivala Igor Stanković potvrdio je da će Festival ove godine prikazati svoje najbolje filmove u Nišu, Smederevu, Boru i Gračanici.

NAJAVA PROJEKCIJA:

Bor:

26. novembar
„Parazit“ od 20h

27. novembar
„Sorry We Missed You“ od 20h

Smederevo:

26. novembar
„Parazit“ od 20h

28. Novembar
„Sorry We Missed You“ od 20h

Gračanica:

02. Decembar
„Parazit“ od 19h

03. Decembar
„Sorry We Missed You“ od 19h

Niš ( Vilin grad) :

27. novembar
„Parazit“ od 20h

28. novembar
„Sorry We Missed You“ od 20:30h

Suton
  • Save
Previous post U susret FAF-u u Domu kulture „Studentski grad“
Stranac u raju
  • Save
Next post Predstavljamo Program evropskog filma
Share via
Copy link
Powered by Social Snap