Advertisement Section

Izvor: Filmske radosti | Tanjug

Specijalna nagrada „Zvezda sa istoka“ Filmskog festivala u Trstu ove godine ide u ruke slavnog jugoslovenskog glumca, pisca, reditelja, pesnika Radeta Šerbedžije.

Ovo priznanje Filmski festival u Trstu dodeljuje treći put za redom za izražajan karakter u filmskoj industriji, koji kroz svoj rad doprinosi sastavljanju mostova izmedju istoka i zapada.

Prema rečima Fabrisia Grosolija i Nicillete Romeo, direktora 29 izdanja filmske smotre u Trstu, nakon dve izuzetne glumice koje su nagradili na red je došao Rade Šerbežija.

„Moniku Beluči i Irenu Jakob smo sa velikim zadovoljstvom darovali nagradom „Zvezda sa istoka“. Šerbedžija je među najpopularnijim glumcima i najsvestranijim ličnostima. On je umetnički stvarao na prostoru nekadašnje Jugoslavije, u Italiji…saradjivao sa vrhunskim rediteljima kakvi su Stenli Kjubrik i Džon Vu…Nagrada je pripala Radetu Šerbedžiji ne samo zbog njegovog umetničkog angažmana već i zbog njegovog zalaganja za civilno društvo i beskompromisnom suprostavljanju ratu“ piše u sapštenju direktora festivala u Trstu.

Filmski festival u Trstu biće održan od 19. do 28. januara. Nagrada „Zvezda sa istoka“ biće dodeljena Radetu Šerbedžiji 20. januara u pozorištu Miela u Trstu.

Bioskopske premijere
  • Save
Previous post Bioskopski repertoar od 18. do 24. januara
Voldemor: Poreklo naslednika
  • Save
Next post Pogledajte besplatno kako je nastao Voldemor
Share via
Copy link
Powered by Social Snap