Advertisement Section

Knjiga „Kritički vodič kroz srpski film, 2000-2017“ autora Đorđa Bajića, Zorana Jankovića i Ivana Velisavljevića, u izdanju Filmskog centra Srbije, dobitnik je prve nagrade u kategoriji knjiga koje imaju trajnu vrednost ili ostvaruju snažan naučni doprinos, a koju dodeljuje Festival knjiga FESK- Pazi šta čitaš.

Tim povodom jedan od autora Đorđe Bajić je izjavio: „Nagrada poput ove je veliki podsticaj i motivacija za dalji rad. Zadovoljstvo je utoliko veće što se u ponudi ovog književnog festivala našlo čak 700 izdanja, i to izdanja koja po oceni organizatora i žirija predstavljaju zlatni presek najznačajnijih knjiga iz deset oblasti (istorija, sociologija, filozofija, psihologija, ekonomija, lingvistika, arhitektura i dizajn, vizuelne i scenske umetnosti, muzika i slobodno vreme). Dobiti nagradu u takvoj konkurenciji je velika čast”.

Prva nagrada za knjigu „Kritički vodič kroz srpski film, 2000-2017“ uručena je u četvrtak, 29. marta 2018, na svečanom otvaranju festivala u prostoru Galerije ULUS u Beogradu. Predsednik žirija bio je profesor Filološkog fakulteta u Beogradu Aleksandar Jerkov.

Knjiga „Kritički vodič kroz srpski film, 2000-2017“ u izdanju Filmskog centra Srbije promovisana je nedavno u knjižari „Delfi” u Studentskom kulturnom centru u Beogradu. Reč je o jedinstvenoj knjizi u našoj kulturi, koja sadrži kritičke tekstove o svim srpskim dugometražnim igranim filmovima prikazanim u redovnoj bioskopskoj distribuciji ili na festivalima u periodu od 2000. do 2017. godine.

Ostrvo pasa
  • Save
Previous post Ves Anderson predstavlja „Ostrvo pasa”
Jugoslovenska kinoteka
  • Save
Next post Biseri iz fonda Kinoteke na YouTube-u
Share via
Copy link
Powered by Social Snap