Advertisement Section

Filmski festival u Veneciji već osmu godinu za redom organizuje online bioskop, kako bi približila filmove publici koji nisu u mogućnosti da lično prisustvuju projekcijama.

Na programu će biti 5 dugometražnih filmova koji se prikazuju van konkurencije, a dolaze nam iz Gruzije, Irana, Španije, Rumunije i Tunisa. Karte su već u prodaji po simboličnoj ceni od 4 eura ili propusnica za 5 filmova po ceni od 2 eura.

U saradnji sa našim partnerom Festival Scope donosimo vam zanimljiva ostvarenja, koji će biti na programu odmah posle premijere na Lidu, za svaku projekciju predviđeno je 1000 karata, a filmovi će biti dostupni do 19 septembra. Karte mogu da se kupe na sajtu festivala ili na Festival scope.

Među ostvarenjima koje ćete biti u prilici da pogledate je i „Collective“ nagrađivanog Nemačko-rumunskog reditelja dokumentarnih filmova Aleksandra Nanau. Na stranifi Festival scope možete videti da ima ukupno 7 naslova, ali dva filma „Blanco en Blanco“ u režiji Théo Court i „Shadow of Water“, Sanal Kumar Sasidharan su dostupni samo u Italiji.

Filmski festival u Veneciji se održava 76 put, a trajaće od 28. avgusta do 7. septembra.

PROGRAM

3. septembar

„Meteri shesho nim“ (Just 6.5), Saeed Roustaee
(Iran)
Trajanje: 135’

4. septembar

„Colectiv“ (Collective) Alexander Nanau
(Rumunija, Luksembur)
Trajanje: 109’

5. septembar

„Borotmokmedi“ (The criminal man), Dmitry Mamuliya
(Gruzija, Rusija)
Trajanje: 135’

6. septembar

„Zumiriki“,  Oskar Alegri
(Španija)
Trajanje: 122’

Ad Astra
  • Save
Previous post Bred Pit otkriva misterije svemira
Horor vece
  • Save
Next post „Horor veče“ u bioskopu „Cine grand“
Share via
Copy link
Powered by Social Snap