Čet Bejker, Čak Beri, Majkl Džekson, Džo Stramer, Pol Makartni, Kleš…, među „akterima“ igranih i dokumentarnih filmova 4. Paralelnih vizija – Festivala muzičkog filma.

Jedinstvena selekcija igranih i dokumentarnih muzičkih filmova donosi deset celovečernjih naslova i nekoliko kratkih ostvarenja.

Među igranim filmovima je biopik o poslednjim danima džez legende Četa Bejkera („Moje ludo srce“) koji će i otvoriti festival, kao i romantična muzička drama, čiji je lajt motiv muzika kultnog britanskog sastava Kleš („London Town“), koji će zatvoriti festival, a u okviru dana posvećenog obeležavanju četiri decenije legendarnog pank rok albuma „London Calling“ sastava Kleš.

Dokumentarni filmovi donose biografije umetnika i bendova, ali ne beže ni od analize gorke strane industrije zabave i pop kulture, tako će publika imati priliku, da na velikom platnu pogleda priču o kontraverznim segmentima života Majkla Džeksona („Napuštajući nedođiju“ 1 i 2), nagrađenu prestižnim Emijem za 2019.

Paralelno, tu su i biografije jednog od pionira rokenrola Čaka Berija („Chuck Berry“), zatim australijskog benda Goubitvins („The Go Betweens – Baš ovde“), kao i odličan dokumentarac sa igranim elementima o španskim danima frontmena grupe Kleš, Džoa Stramera („Joe Strummer on the Run“).

Takođe deo ovogodišnjeg programa su i fenomenološki prikazi liverpulskog Kavern kluba (Cavern club“) za koji se tvrdi da je kumovao uspehu legendarnihBitlsa, kao i prekookeanska priča o pola veka najpoznatijeg rok magazina svih vremena („The Rolling Stone – Priče sa ivice“ 1 i 2). Tim povodom biće organizovan i tribinski program na temu: „Gde su se otkotrljali rok magazini?“.

Projekecije se odvijaju svakog dana od 18:30 i 20:30 časova, a karte po ceni 250 dinara, dostupne su na blagajni Kolarčeve zadužbine.

Kompletan program festivala i sadržaj filmova.

Festival muzičkog filma zajednički organizuju distributerska kuća „Visionary thinking“ i „Paralel“ – Beogradski festival subkulture.