Advertisement Section
Header AD Image

Osmi japansko-srpski festival filma održaće se od 12. do 15. novembra u Jugoslovenskoj kinoteci (Uzun Mirkova 1), a deo repertoara publika će moći da pogleda i u Dvorani Kulturnog centra Beograda. 

Na temu „Status“ JSFF će ove godine prikazati više od 40 filmova među kojima će se naći evropske premijere japanskih dugometražnih ostvarenja, kao i višestruko nominovan i  nagrađivan „Red Post on Escher Street“ Siona Sonoa, dok će „Oaza“ Ivana Ikića, srpski kandidat za Oskara, otvoriti Festival.

Priča Ikićevog filma Oaza smeštena je u Dom za decu i mlade ometene u razvoju, a vrti se oko ljubavnog trougla između dve devojke i jednog mladića koji žive u ovom Domu. Glavni kuriozitet vezan za ovaj film je to što se reditelj odlučio da glavne uloge poveri pravim korisnicima doma.

U konkurenciji za Gran pri i najbolji srpski i japanski film na temu, takmičiće se i ove godine samo kratkometražna dela, dok će revijalni program popuniti dugometražni filmovi koji su prema ovogodišnjoj selekciji najprikladnije odgovorili na temu festivala. 

Podršku osmom JSFF-u dali su Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije, Ambasada Japana u Republici Srbiji, Fondacija „Novi Sad – Evropska prestonica kulture“, EU-Japan Fest Japan Committee, Tesla, Telegraf.rs, kao i književnica Božica Velousis. 

JSFF je tematski filmski festival kulturne razmene između Srbije i Japana koji prikazuje kratkometražna i dugometražna ostvarenja iz obe zemlje, premijerno u Beogradu i Tokiju. 

Kompletan program biće objavljen na zvaničnom sajtu:  www.jsffest.com, ili FB stranici: https://www.facebook.com/japanshortfilmfestivalserbia/

Kelti
  • Save
Previous post Film „Kelti” u takmičarskoj selekciji 27. FAF-a
Nebesa, Srdjan Dragojevic
  • Save
Next post Premijera filma „Nebesa“ Srđana Dragojevića 17. novembra
Share via
Copy link
Powered by Social Snap