Advertisement Section

Na međunarodnom filmskom festivalu u Torontu (TIFF), u zvaničnom programu „Otkriće“ (Discovery), biće prikazan film „Teret“ našeg Ognjena Glavonića. To će ujedno severnoamerička premijera.

Pored ovog filma na programu je i grčko-francusko-srpska koprodukcija „Zaposlena“, Nikolasa Labota. Projekat je kroz intenzivni međunarodni program First Films First, koji vode Stafen Arsenijević i Vanja Kovačević, a razvoju scenarija za ovaj film doprineo je Srđan Koljević.

„Teret“ je premijeru imao u programu „Petnaest dana autora“ Kanskog filmskog festivala, nakon čega je Glavonić nagrađen za režiju ovog svog igranog prvenca na festivalu u Košicama. „Teret“ je prošle sedmice prikazivan i na Sarajevskom filmskom festivalu, na kojem je Leon Lučev je ovenčan nagradom „Srce Sarajeva“.

Vlada radi kao vozač kamiona tokom NATO bombardovanja Srbije 1999. godine. Prenoseći misteriozni teret sa Kosova u Beograd, vozi kroz nepoznatu teritoriju, pokušavajući da se probije kroz zemlju oštećenu ratom. Zna da će, kada se posao završi, morati da se vrati kući i suoči se sa posledicama svog rada.

MX4D Cineplexx bioskop
  • Save
Previous post Prvi „Cineplexx” 4D bioskop uskoro u Beogradu
Život i smrt Džona Gotija
  • Save
Next post Zavirite u film o poslednjem „kumu” njujorškog podzemlja Džonu Gotiju
Share via
Copy link
Powered by Social Snap