Advertisement Section
Header AD Image

Festival autorskog filma, jedna od najpoznatijih gradskih kulturnih manifestacija i važan događaj za ljubitelje filma, ove godine održava se po sedamnaesti put u periodu od 30. novembra do 5. decembra.

Festival autorskog filma je osnovan 1994. godine. U okviru ovog festivala prikazuju se ostvarenja autorskog filma koja komuniciraju sa publikom na drugačiji način od holivudskih blokbastera, ne teže pukoj zabavi, i nose jak pečat umetničke vizije svojih autora. Festival autorskog filma je retka prilika da se ovi filmovi vide u bioskopu, jer zbog nedostatka sala i dominacije holivudske produkcije teško pronalaze svoje mesto na bioskopskim repertoarima.

Festival autorskog filma osnovan je i traje sa namerom da Beograd upozna sa vrhunskim ostvarenjima sedme umetnosti u svetu. Festival okuplja filmove koji poseduju umetničku vrednost, bez obzira na bilo koju drugu vrstu pripadnosti ili orijentacije (rasne, nacionalne, verske, rodne, političke, seksualne…). Ostvarenja koja se ovde prikazuju drugačija su od većine filmova sa redovnog bioskopskog reperotoara: ona ne teže pukoj zabavi, već traganju za dubljom, istinitijom i kompleksnijom slikom današnjeg sveta i čoveka.

UG „Pogled u svet“
Marka Oreškovića 1
11 000 Beograd, Srbija
Tel/fax: +381 11 7821 113
e-mail: pr@mcf.rs , info@faf.rs

 

 

Beldocs
  • Save
Previous post Međunarodni Festival dugometražnog dokumentarnog filma – Beldocs
Merlinka festival
  • Save
Next post Međunarodni festival Queer filma Merlinka
Share via
Copy link
Powered by Social Snap