Advertisement Section

Epska avantura bazirana na serijalu stripova japanskog umetnika Jukite Kiširoa „Alita: Borbeni anđeo“, premijerno stiže u domaće bioskope 12. februara.

„Alita: Borbeni anđeo“ je film o kiborgu, tehnološki unapređenom biću u postapokaliptičnom svetu. Na planeti Zemlji srce još jedino kuca u Gvozdenom gradu u kojem zajedno žive obični ljudi i kiborzi i samo u tom gradu Alita pronalazi svoju šansu za opstanak, kao i mogućnost da otkrije svoj identitet.

Dugogodišnji obožavalac Kiširiovih stripova Robert Rodrigez imao je veliku želju da scenario za film „Alita: Borbeni anđeo“ isključivo  uradi tvorac revolucionarnog 3D filma „Avatar,“scenarista Džejms Kameron: „Sanjao sam o tome da on to uradi“, rekao je Rodrigez i dodao „originalni svet koji je stvorio Kiširo upakovan je u Kameronovu priču i avanturu. Identifikovao sam se sa Alitom, kao i sa svim ostalim likovima i to je ono što Džejms Kameron fantastično radi“. Ostvarenje koje je nastalo udruženim snagama scenariste Džejmsa Kamerona i reditelja Roberta Rodrigeza, snimano je posebnom 3D nativ tehnologijom.

Lik mlade heroine Alite tumači Rosa Salazar, kanadska glumica kubansko-američkog porekla, dok su se u ostalim ulogama našli dobitnici nagrade Oskar: Kristof Valc, Dženifer Koneli i Maheršala Ali.

Stara skola kapitalizma
  • Save
Previous post Projekcija i razgovor sa Želimirom Žilinikom povodom desetogodišnjice „Stare škole kapitalizma“ u DKSG
Berlinale-Ekipa-filma-Šavovi
  • Save
Next post Svetska premira filma „Šavovi“ u Berlinu
Share via
Copy link
Powered by Social Snap