Advertisement Section

Večeras je u Sava centru pred projekciju filma „Bela vrana“ čuveni glumac i reditelj Rejf Fajns primio počasno FEST-ovo priznanje Beogradski pobednik za dosadašnje stvaralaštvo.

Naša publika je dobro upoznata sa brojnim ulogama koje je Fajns ostvario, ali i sa njegova dva dosadašnja rediteljska ostvarenja – Film „Koriolan“ otvorio je 39.  FEST, a pre nekoliko godina bio je prikazan i film „Nevidljiva žena“. „Bela vrana“ je njegov najnoviji film u kome se ostvario i kao reditelj i kao glumac.

Gradski sekretar za kulturu, Ivan Karl, uručio je nagradu cenjenom umetniku i obratio se sledećim rečima: „Jedan od takmičarskih programa FEST-a nosi naziv Srbija i prijatelji. FEST se bliži pedesetoj gpodini, a kada budemo pravili listu FEST-ovi prijatelji, ime gospodina Fajnsa će biti na njenom vrhu. Ovaj specijalni Pobednik nije samo potvrda pečata svetskoj kinematografiji koji je on dao kao jedna od ikona svetskog filma, već i zahvalnost za promovisanje Beograda i Srbije kao lokacije i partnera za snimanje filmova. Bela vrana je nastala ovde, a verujem da će biti još filmova gospodina Fajnsa u Srbiji. Čestitam vam i hvala vam na prijateljstvu.“

Rejf Fajns zahvalio se publici na srpskom, a zatim izjavio sledeće: „Teško mi je da vam opišem koliko mi ovo znači. Bio sam dovoljno srećan da režiram dva filma u vašoj zemlji, u ovom gradu. To su bile priče koje su bliske mom srcu, ali nisu mogle da se dese bez podrške filmske zajednice ove zemlje. Ovo je ogromna čast, Srbija i Beograd i ovdašnji filmski stvaraoci su učinili ovaj film mogućim. Hvala vam i nadam se da ćete uživati u filmu.“

Pred projekciju filma crvenim tepihom je prošetala autorska ekipa koju su činili glumac Oleg Ivenko, producentkinja Gabrielle Tana, kao i srpski glumci Igor Filipović, Jovo Maksić, Nebojša Dugalić i Konstantin Kostjukov.

Fest 2019
  • Save
Previous post Svečano otvoren 47. FEST!
Leon Lucev
  • Save
Next post Film „Teret“ u muzeju MoMA i Linkoln Centru u Njujorku
Share via
Copy link
Powered by Social Snap