Advertisement Section

Dugometražni igrani film „Ti imaš noć” scenariste i reditelja Ivana Salatića imaće svetsku premijeru na 75. Filmskom festivalu u Veneciji, u okviru 33. Nedelje kritike.

„Ti imaš noć” započinje pričom o Sanji koja se, nakon što je napustila brod na kojem radi, zatiče u lučkom gradu Mediterana. Odatle odlazi natrag kući, vraćajući se poznatim ulicama u kojima polako nestaje sve što je volela. Dok radnici ostaju bez posla u brodogradilištu, barke prekrivene ciradama, razbacane svuda okolo, ostavljene su za neke bolje dane. Oluja uzima jedan život, Sanjin brat čeka noć u šumi. Noć koja može promeniti sve.

Uloge tumače Momo Pićurić, Luka Petrone, Ivana Vuković, Jasna Đuričić, Boris Isaković i Marko Štibohar.

„Ti imaš noć” je prvi dugometražni igrani film Ivana Salatića, koji je 2015. sa kratkim filmom „Dvorišta” takođe učestvovao na festivalu u Veneciji u okviru selekcije Orizzonti.

Direktor fotografije je Ivan Marković, montažerka Jelena Maksimović, scenografiju potpisuje Dragana Baćović, kostim Lidija Andrić, dizajn zvuka Jakov Munižaba, dok je miks zvuka uradio Nikola Medić.

Producenti filma „Ti imaš noć” su Dušan Kasalica i Jelena Angelovski ispred kuće „Meander Film” iz Crne Gore, dok je srpski koproducent Stefan Ivančić ispred kuće „Non-Aligned Films“.

Film je realizovan uz podršku Ministarstva kulture Crne Gore, Filmskog centra Srbije i Doha Film Instituta, Opštine Herceg Novi te Turističke organizacije Herceg Novi.

U okviru selekcije Nedelje kritike u Veneciji je 2014. godine uspešno prikazan domaći film „Ničije dete” Vuka Ršumovića. 75. Filmski festival u Veneciji održava se od 29. avgusta do 8. septembra 2018.

Devojka
  • Save
Previous post „Zlatni toranj“ filmu „Devojka“
Budi bog s nama
  • Save
Next post Novi film Slobodana Šijana dobio podršku u Puli
Share via
Copy link
Powered by Social Snap