Advertisement Section

Najnoviji film mađarskog reditelja Kornela Mundruca „Jupiterov mesec” stiže danas u domaće bioskope, i donosi priču o sudbini sirijskih izbeglica, korupciji i netoleranciji u savremenom društvu.

Mladi imigrant je ustreljen dok je ilegalno prelazio granicu. Uplašen i u šoku, ranjeni Arjan sada može misteriozno da levitira kad poželi. Bačen je u izbeglički kamp, a napolje ga krijumčari Dr Štern u nameri da iskoristi njegovu izuzetnu tajnu. Gonjeni razbesnelim upravnikom kampa Laslom, begunci stalno menjaju mesto u potrazi za bezbednošću i novcem. Podstaknut Arjanovim izuzetnim moćima, Štern preuzima zaokret u veri u svetu u kojem se čuda razmenjuju za malu nadoknadu.

Mundruco je reditelj koji voli da snima umetničke filmove sa finom dozom nadrealnog, čime dodatno naglašava izvestan društveni problem kojim želi da se bavi u tom trenutku.

Ovo je sedmi dugometražni film poznatog mađarskog reditelja, miljenika festivala u Kanu gde je prikazano njegovih pet ostvarenja. Mundruco je za film „Beli bog“ osvojio Gran pri u selekciji „Izvestan pogled“, a „Jupiterov mesec“ je prošle godine bio u takmičarskom programu Kanskog festivala.

Mundruco pokreće mnogo pitanja ovim filmom, a publika koja ga nije pogledala na 46. FEST-u, imaće priliku da se u to uveri od danas u bioskopima širom Srbije.

Nas novi predsednik
  • Save
Previous post Na Beldocsu film iz ruskog ugla o dolasku Trampa na vlast
Uhvati film
  • Save
Next post Volontiraj na Uhvati film festivalu
Share via
Copy link
Powered by Social Snap