Advertisement Section

Zbog teške situacije, održavanje festivala je bio pod znakom pitanja, ali Dom kulture Studentski grad, kao i ceo tim Alternative film/video su dali sve od sebe, da ovakav festival živi i u najtežim vremenima. Iako se zbog neizvesne situacije kasnilo sa objavom konkursa za prijavljivanje filmova, stiglo je čak preko 400 prijava, od kojih su selektori festivala Isidora Ilić i Boško Prostran, u takmičarski međunarodni program uvrstili 27 filmova.

Ove godine će i  regionalni program Jug-jugoistok, koji je poznat kao prateći program festivala, predstavljati deo takmičarskog programa. Selektor ovog programa je Greg de Kjur.

Ovogodišnje „Alternative“ počeće u sredu 9. decembra od 20 časova sa prvim Takmičarskim programom, a trajaće do nedelje 13. decembra.

Svi takmičarski programi pratiće se preko platforme VIMEO, i link će biti dostupan par sati nakon postavljanja.
Na sajtu alternativefilmvideo.rs zainteresovani mogu pronaći sve informacije i usmerenje na linkove za praćenje programa.

Alternative Film/Video festival osnovan je 1982. godine u Beogradu, kao mesto susreta umetnika, teoretičara, kritičara i publike. Misija festivala bila je da teorijski zabeleži pokrete, promoviše konstruktivne vrednosti i podržava nove kreativne mogućnosti u vizuelnim medijima.
Festival omogućava uvid u trenutno stanje novih filmskih i video tendencija u regionu i svetu. Osnivač festivala je Dom kulture “Studentski grad”, redakcija Akademski filmski centar.

U prilogu je raspored/satnica festivala.

Merlinka 2020
  • Save
Previous post „Leto ’85“ Fransoa Ozona najbolji film na Merlinka festivalu
ivana grozna
  • Save
Next post „Ivana Grozna” (2019), Ivana Mladenović
Share via
Copy link
Powered by Social Snap