Advertisement Section

Film „Glas“, novi dugometražni igrani film redatelja Ognjena Sviličića, biće prikazan na 35. Filmskom festivalu u Varšavi u okviru programa „Specijalne projekcije“, na kojem će biti prikazano ukupno 14 ostvarenja.

Film je nastao u produkciji „Maxima film“ iz Hrvatske, uz koprodukciju sa makedonskim studiom „Skoplje film“ i srpskom kućom „Biberche productions“. Producent je Damir Terešak, a koproducirali su ga Tomi Salkovski i Nikolina Vučetić Zečević.

Radnja „Glasa“ fokusirana je na Gorana koji dolazi u katolički dom, dečaka koji se odbija moliti bogu jer je besan na ceo svet i što ga više prisiljavaju na molitvu i na pravila doma, sve je buntovniji, čak i kada se svi okrenu protiv njega.

U filmu su prvi put u glavnim ulogama Franko Jakovčević i Belma Košutić. Glume još Karla Brbić, Barbara Vicković, Igor Kovač, Goran Bogdan, Stipe Radoja, Josip Lukić i mnogi drugi.

Scenario potpisuju Ognjen Sviličić i Marijana Verhoef, a u autorskom timu je i debitant, direktor fotografije Marinko Marinkić. Za scenografiju je bila zadužena Ivana Škrabalo, za kostime Emilija Ivanovska Atanasovska, za zvuk Igor Perović i Ivan Kljajić, a za muziku „The Messengers“, Tomislav Mihaljević i Marko Vojvodić.

Sufinansiran je sredstvima HRT-a, HAVC-a, Filmskog centra Srbije kao i Makedonske filmske agencije.

Dora i izgubljeni zlatni grad
  • Save
Previous post Ove jeseni upustite se u nesvakidašnju avanturu
A-sad-se-spusta-vece
  • Save
Next post Film „A sad se spušta veče“ Maje Novaković narednih dana na festivalu RIFF
Share via
Copy link
Powered by Social Snap