Advertisement Section

Na kraju puta-plakat
  • Save
Film je premijerno prikazan u junu 202.2 na festivalu Palm Springs International Short Fest u Kaliforniji gde je izazvao veliko interesovanje publike i nastavio svoj put na festivalima u Kaliforniji, Oregonu, Arizoni, Nepalu, Makedoniji, Beogradu, Prizrenu itd. 

Nagrađen je za najbolji inostrani film na festivalu dokumentarnog filma u Portlandu, Oregonu, kao i za najbolji kratki dokumentarni film na Međunarodnom festivalu dokumentranog filma u Podgorici.  Nacionalnu premijeru film je imao na Beldocs festivalu u Beogradu. 

Film je nastao u „Blok Film” produkciji uz podršku Filmskog Centra Srbije.

Film prati Željka i Viki u požrtvovanoj nameri da obezbede sredstva za spokojan kraj života odbačenih konja na svom malom imanju u Lapovu. „Na kraju puta” istražuje potrebu za saosećanjem, empatijom i dostojanstvom koje treba prema svim živim bićima tokom celog njihovog životnog puta.

Film je režirala i producirala Ivana Todorović, za montažu je bila zadužena  Marija Jelušić, snimatelj je Milan Vlaški, ton Douglas Oppedahl, muzika Boris MIjatović, dizajn zvuka Milan Mihajlović, kolor filma Jovana Radovanović. Špicu za film uradili su Isidora Nikolić i Miloš Deskoković,p revod Marta Cvetković, a marketing producent je Kathleen McInnis. Supervizori montaže su Milina Trišić, Jesper Osmund, supervizori dramaturgije Ljubinka Stojanović, Audrius Stonys i Melina Pota Koljević.

Ivana Todorović  je rediteljka kratkih socijalno-angažovanih filmova koje je pravila u Beogradu i Njujorku. Njen igrani film „Kada sam kod kuće” i  dokumentarni filmovi  „Ademovo ostrvo”, „Ja kada sam bila klinac, bila sam klinka”,  „A Harlem Mother”, „Rapresent” i  „Svakodnevica romske dece u Bloku 71” su prikazani na vise od 200 internacionalnih filmskih festivala.

Ivana je zavrsila master studije Filmske i TV rezije na Fakultetu Dramskih Umetnosti u Beogradu, Graduate Certificate in Documentary Media studies at The New School u Njujorku, Etnologiju i Antropologiju an Filozofskom Fakultetu u Beogradu.

Jadna stvorenja
  • Save
Previous post Dobitnik Zlatnog lava u Veneciji film „Jadna stvorenja“ Jorgosa Lantimosa na 29. FAF-u
Osam i po_Federiko Felini
  • Save
Next post Autori i autorke iz Italije gosti prvog izdanja Dana italijanskog filma
Share via
Copy link
Powered by Social Snap