Advertisement Section

Zvezda filma „Nedodirljivi” Omar Si ponovo je zadivila publiku u najnovijem francuskom ostvarenju „Jaovo putovanje“ reditelja Filipa Godoa, koje je premijerno prikazano na Festivalu francuskog filma u Kombank Dvorani.

Omar Si našao se u ulozi gospodina Tala, poznatog francuskog glumca, koji se vraća u zemlju svojih predaka, u Africi. On igra glumca čije poreklo potiče iz zapadne afričke države Senegal i tokom ture na kojoj promoviše svoju knjigu susreće se s mladim, samouverenim obožavaocem po imenu Jao. Ovaj školarac spreman je da zbog autograma od gospodina Tala proputuje i 387 km kroz svoju zemlju.

Prema rečima glavnog aktera Omara film „Jaovo putovanje“ je posvećen njegovom ocu i uopšte roditeljima koji su došli kao emigranti u Francusku.

„Priča je povezana sa nama dvojicom, a osim mog oca ovo je film koji je takođe posvećen ocu reditelja Filipa Godoa. Oni su inspirisali scenario, ali hteli smo takođe i da proverimo kakvi smo roditelji nas dvojica, reditelj i ja“, rekao je Omar.

Ovo je prvi put da proslavljeni glumac snima u afričkom okruženju, a glavni partner u filmu bio mu je desetogodišnjak, senegalski glumac Lionel Bas, koji igra dečaka Jaoa.

Zadivljeni onim što je od glumačkog umeća pokazao u filmu reditelj Godo i glumac Si ne prestaju da  hvale mladog Lionela:

„On je sjajan glumac. Kad samo pomislim da je to njegov prvi film“, rekao je glumac na šta je reditelj Godo dodao da ga je, među velikim brojem kandidata na kastingu, svojim glasom odmah ubedio Lionela Basa.

https://www.youtube.com/watch?v=LlCyANDUvyU

Deca bogova, Filip Kovacevic
  • Save
Previous post Projekat novog filma Filipa Kovačevića deo Evropskog žanrovskog foruma
Goran Markovic
  • Save
Next post Dodeljene nagrade 48. Sofest-a
Share via
Copy link
Powered by Social Snap