Advertisement Section

Francuska drama „Eva”, u režiji Benoa Žakoa, sa Izabel Iper i Gasparom Ulijeom u glavnim ulogama, stiže u domaće bioskope u četvrtak, 31. maja.

„Eva”, ostvarenje koje istražuje moralne dubine sveta bogatih i lepih, je svojevrsni rimejk filma Džozefa Lusija iz 1962, u kome je svojevremeno igrala čuvena Žana Moro. Više od pedeset godina kasnije, Benoa Žako se odlučio da uradi svoju verziju adaptacije romana britanskog pisca Džejms Hedli Čejsa.

Glavni junak je Bertrand, mladić koji je slučajni svedok smrti slavnog pisca i jedini svedok postojanja njegovog poslednjeg manuskripta. Bertrand odluči da potpiše tekst svojim imenom i odmah biva proglašen za literarnog genija. Slava donosi i pritisak da ispostavi svoje sledeće remek delo, a Bertrandu u radu pomaže susret sa misterioznom Evom, prostitutkom visoke klase. Razgovori sa Evom ga u početku inspirišu, ali uskoro njegova opsesija ovom ženom počinje da izmiče kontroli.

Benoa Žako je francuski reditelj i scenarista rođen 1947. godine. Žako je započeo svoju karijeru kao pomoćnik reditelja, sarađujući sa Margerit Diras na filmovima „Natali Granže”, „India Song” i na kratkom filmu iz 1973. godine „La Sœur du cadre”. Režirao je preko 40 filmova, a neki od njegovih najpozantijih filmova su „Razočarana” i „La fille seule”.

Film „Eva” je prikazan u glavnom takmičarskom programu ovogodišnjeg Berlinala, dok se dok nas istakao kao jedan od najtraženijih filmova sa 46. FEST-a.

Ines Paris
  • Save
Previous post Ines Paris u Beogradu: Humor je univerzalna stvar!
Kombank dvorana
  • Save
Next post Porodični vikend u Kombank Dvorani
Share via
Copy link
Powered by Social Snap