Advertisement Section

Edukativne radionice „Kako sinhronizovati animirani film“ u okviru projekta „Euro Fest for Kids“ namenjene učenicima osnovnih i srednjih škola održane su u Beogradu, Gornjem Milanovcu i Leskovcu.

Učenici osnovnih i srednjih škola imali su jedinstvenu priliku da zavire u svet sinhronizacije animiranih filmova, a pokazali su i veliki talenat i zainteresovanost za svet „davanja“ glasova likovima u animiranim filmovima. Osim prilike da nauče tehnike, izabrani će tokom januara 2024. direktno učestvovati i u samom procesu sinhronizacije.

Najtalentovaniji učenici izabrani su iz sva tri grada i oni će u daljoj fazi projekta dobiti priliku da učestvuju u sinhronizaciji dugometražnog animiranog filma „Rosa i kamena trolica“, danske rediteljke Karle Nor Holmback.

Radionice „Kako sinhronizovati animirani film“ vodili su iskusni glumci i filmski profesionalci Vesna Šašić Paštrović i Marko Marković, zajedno s inženjerom zvuka, Miletom Novkovićem.

Sinhronizovani film „Rosa i kamena trolica“ premijerno će biti prikazan na festivalu koji će se održati od 6. do 9. februara 2024. godine, a nakon toga će biti i distribuiran u bioskopima, članicama Mreže kinoprikazivača Srbije (Serbian Cinemas Network).

„Euro Fest for Kids“ revija biće održana simultano u Beogradu, Leskovcu i Gornjem Milanovcu uz prisustvo dece iz svih gradova (članova projekta). Reviju će otvoriti noseći sinhronizovani film.

Radionicu „Kako sinhronizovati animirani film“ u okviru projekta „Euro Fest for Kids“ organizuje mreža bioskopa koju čine Kulturni centar Gornji Milanovac, Leskovački kulturni centar i MTS Dvorana, koji su pokrenuli projekat podržan od strane Europa Cinemas u okviru programa “sarađivati na inovacijama”.

Projekat je podržan od strane programa „Collaborate to Innovative“ udruženja Europa Cinemas – MEDIA Kreativna Evropa.

Srećna Nova, Jivu
  • Save
Previous post „Srećna Nova, Jivu“ prvom izdanju manifestacije DokZima
mira banjac
  • Save
Next post Sala „Mira Banjac” u bioskopu Abazija na Paliću počinje sa redovnim repertoarom
Share via
Copy link
Powered by Social Snap