Advertisement Section

Nagrada „Bela Lugoši“ Dead Lake Horror & Wine festivala za izuzetan doprinos horor umetnosti, dodeljena je sinoć direktoru fotografije Maksimu Aleksandru.

Nagradu je ovom svetski poznatom umetniku dodelio Milan Todorović, selektor Dead Lake Horror & Wine festivala, koji je tom prilikom rekao da je u pitanju autor i direktor fotografije koji je u poslednjih 15 godina oblikovao stil u nekim od najvećih horor hitova koji su snimljeni.

Maksim Aleksandar se zahvalio na nagradi koju je primio u beogradskom bioskopu Fontana, pre specijalne projekcije filma „Opatica iz pakla”.

„Imao sam dovoljno sreće da budem deo ekipe koja je snimila filmove iz serijala „Prizivanje zla”, „Anabel” i „Opatice iz pakla”, i na njima sam sa velikim zadovoljstvom radio poslednjih pet godina. Iskreno, držim fige i žarko želim da se snimanje tih filmova nastavi. Sada imate prilike da pogledate „Opatica iz pakla” i nadam se da ćete se prilično plašiti dok ga budete gledali”, rekao je u kratkom obraćanju Maksim Aleksandar koji već neko vreme boravi u Beogradu gde snima film „Crawl”.

Posle velikog uspeha debitanstskog filma „Krvava romansa”, na kome je Maksim sarađivao sa rediteljem Aleksandrom Ažom, radio je na velikom broju horor filmova: „Brda imaju oči”, „Ogledala” (sa Kiferom Saterlendom u glavnoj ulozi), „Sajlent Hil 2: Otkrovenje”, „Manijak”, „Ludaci”, „Katakombe”, „Anabel 2: Stvaranje zla” i mnogim drugim, i svi su bili veliki internacionalni hitovi.

Maksim Aleksandar je sarađivao sa Vesom Krejvenom na segmentu antologijskog filma „Pariz, volim te”, koji je bio u selekciji Kanskog festivala. Časopis Variety ga je 2006. godine uvrstio na listu 10 direktora fotografije od kojih se mnogo očekuje. Početkom sledeće godine izlaze novi filmovi na kojima je radio, holivudski super-herojski blokbaster „Shazam!”, kao i novi film Aleksandra Aže „Crawl”.

Četvrti Dead Lake Horror & Wine Festival održaće se od 20. do 22. septembra pod sloganom „Noći horora i vina!“ u bioskopu Abazija kraj jezera Palić, nedaleko od Subotice, i ponovo će predstaviti zapažena ostvarenja horor žanra.

Previous post Film „Izgrednici” reditelja Dejana Zečevića kandidat za 91. Oskara
Zlogonje
  • Save
Next post U prodaji karte za premijernu projekciju filma „Zlogonje“
Share via
Copy link
Powered by Social Snap