Advertisement Section
Header AD Image

Nagradu za najbolji snimateljski rad dobio je Dušan Joksimović za film „Kralj Petar I”, dok je Luka Milićević osvojio nagradu za inovativnost pristupa filmskoj slici, za film „Taksi Blues”.

Festival snimateljskih osvarenja „Slika u pokretu” održan je pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture, i uz pomoć Jugoslovenske kinoteke i Filmskog centra Srbije, a u organizaciji Srpske asocijacije snimatelja (S.A.S.) sa idejom da se predstavi rad direktora fotografije. Direktor festivala je Predrag Bambić, direktor fotografije i predsednik S.A.S.-a, dok se u svojstvu selektora našao Miodrag Miša Milošević, koji je pažljivo odabrao ostvarenja u kojima su direktori fotografije uspeli da tokom čitavog filma postignu vizuelno jedinsvo slike.

O nagradama je odlučivao tročlani žiri u sastavu Argyris Theos (Grčka), Dejan Dimeski (Severna Makedonija) i Kosta Glušica (Srbija).

Filmovi koji su bili u selekciji ovogodišnjeg festivala su: „Ajvar“, „Delirijum Tremens“, „Granice kiše“, „Kralj Petar I“, „Taksi Blues“, „Pijavice“, „Reži“ i „Teret“. 

Putujući bioskop 2019
  • Save
Previous post „Putujući bioskop“ Slobodne zone Junior prešao 3298 km i posetio 10 mesta u Srbiji
A onda smo plesali
  • Save
Next post Švedski kandidat za Oskara otvara 11. Merlinka festival
Share via
Copy link
Powered by Social Snap