Nagradu za najbolji snimateljski rad dobio je Dušan Joksimović za film „Kralj Petar I”, dok je Luka Milićević osvojio nagradu za inovativnost pristupa filmskoj slici, za film „Taksi Blues”.

Festival snimateljskih osvarenja „Slika u pokretu” održan je pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture, i uz pomoć Jugoslovenske kinoteke i Filmskog centra Srbije, a u organizaciji Srpske asocijacije snimatelja (S.A.S.) sa idejom da se predstavi rad direktora fotografije. Direktor festivala je Predrag Bambić, direktor fotografije i predsednik S.A.S.-a, dok se u svojstvu selektora našao Miodrag Miša Milošević, koji je pažljivo odabrao ostvarenja u kojima su direktori fotografije uspeli da tokom čitavog filma postignu vizuelno jedinsvo slike.

O nagradama je odlučivao tročlani žiri u sastavu Argyris Theos (Grčka), Dejan Dimeski (Severna Makedonija) i Kosta Glušica (Srbija).

Filmovi koji su bili u selekciji ovogodišnjeg festivala su: „Ajvar“, „Delirijum Tremens“, „Granice kiše“, „Kralj Petar I“, „Taksi Blues“, „Pijavice“, „Reži“ i „Teret“.