Advertisement Section

„Teret“, najnagrađivaniji srpski film ove godine i jedni srpski predstavnik na Filmskom festivalu u Kanu, od početka decembra kreće u redovnu bioskopsku distribuciju po Srbiji.

Film, Ognjena Glavonića premijeru u Beogradu imao je nedavno na Festivalu autorskog filma na kome je prikazan u šest redovih termina za koje se tražila „karta više“, nakon čega je prikazan i u repriznom terminu festivala „na bis“. Pored toga što je za film vladalo veliko interesovanje publike, ovo ostvaranje trijumfovalo je na FAF-u osvojivši nagradu „Aleksandar Saša Petrović“.

Publika u Beogradu imaće priliku da „Teret“ pogleda sve do 12. decembra u Dvorani Kulturnog centra Beograda u kojoj će biti organizovane i dve specijalne projekcije – 7. decembra, kada će nakon filma publika moći da razgovara sa producentom filma Sefanom Ivančićem, kao i 11. decembra kada su razgovor i druženje planirani sa rediteljem Ognjenom Glavonićem.

Od 6. decembra „Teret“ će se naći  na repertoaru bioskopa „Fontana“, a prvo gostovanje van glavnog grada imaće na reviji Autorskog festivala u Subotici od 6. decembra, dok će se od 13. decembra naći na redovnom programu bioskopa „Eurocinema“. Od 27. decembra „Teret“ će se prkazivati u Kulturnom centru Kruševac.

Ovo ostvarenje o kome se mnogo govorilo i pre nego što ga je iko u Srbiji pogledao osvojilo je mnogobrojne nagrade i priznanja na prestižnim festivalima širom sveta: Nagradu „Roberto Roselini“ u kineskom gradu Pingjau na Festivalu „Pritajeni tigar, skriveni zma“j,  „Zlatna kolica“ za najbolji dugometražni film Zagreb Film Festivala, Specijalnu nagradu na ljubljanskom Liffe festivalu. Ognjen Glavonić je za „Teret“ nagrađen za režiju na Festivalu u Košicama, a glavnom glumcu Leonu Lučevu pripalo je „Srce Sarajev“a na ovogodišnjem Sarajevo film festivalu za Najbolju mušku ulogu.

Japansko srpski festival filma
  • Save
Previous post Peti Japansko srpski festival filma
Sine Legibus
  • Save
Next post Dani slovenačkog filma u Domu kulture „Studentski grad“
Share via
Copy link
Powered by Social Snap