Advertisement Section

Ulaznice za svečanu premijeru filma „Balkanska međa“  koja će održati 19. marta u 20:30 časova  u velikoj dvorani Sava centra, su u prodaji na blagajni Sava centra i svim prodajnim mestima Ticket Vision-a (bivši Eventim).

Ova akciona drama, inspirisana stvarnim događajem, koji se odigrao 12. juna 1999. godine, prati  dvadesetčetvoročasovnu akciju ruskih vojnika tokom zauzimanja aerodroma Slatina u Prištini. 

Istinita priča, motivisala je ruske scenariste da kroz splet ličnih drama glavnih junaka, prenesu priču o istorijskoj prekretnici koju je međunarodna javnost ocenila kao mogući početak novog velikog rata. Ovaj filmski spektakl, nastao u srpsko- ruskoj koprodukciji, iako bazično naslonjen na bolnu ratnu tematiku, šalje snažnu miroljubivu poruku i pouku o prijateljstvu ova dva naroda.

Ruski autorski tim predvođen rediteljem Andrejem Volginom, zahvaljujući producentskoj kući „Arhangel studios”, na čijem se čelu nalaze glumci Miloš Biković i Miodrag Radonjić, snimao je većinu scena na autentičnim lokacijama u Srbiji.

Pored Miloša Bikovića i Miodraga Radonjića, u „Balkanskoj međi” igraju i Milena Radulović, Aleksandar Radojičić, Aleksandar Srećković Kubura, Srđan Žika Todorović, ali i Emir Kusturica kao specijalni  gost. Sa ruske strane, glavne uloge tumače Goša Kucenko i Anton Pampušni.

Film će se od 21. marta naći na repertoaru bioskopa širom Srbije.

Zelena knjiga
  • Save
Previous post Film „Zelena knjiga“ u bioskopima
Imago
  • Save
Next post Međunarodna skupština federacije direktora fotografije (IMAGO) u Kinoteci
Share via
Copy link
Powered by Social Snap