Advertisement Section

Premijera filma o velikanu naše muzike Vladi Divljanu biće održana u beogradskom Sava centru sutra, na njegov rođendan 10. maja, sa početkom u 20.30h časova. Uz ekipu filma, premijeri će prisustvovati i svi učesnici, koji će se nakon projekcije pokloniti publici.

„Nebeska tema” scenariste i reditelja Mladena Matičevića je dugometražni dokumentarnii film sa elementima igranog filma. U njemu učestvuju najznačajniji autori sa ex-Yu prostora, koji su specijalno za ovu priliku snimili (i u filmu izvode) nove verzije pesama Vlade Divljana. Ovakav autorski pristup i veliki broj atraktivnih učesnika čini ovaj film jedinstvenim projektom kakav još nije viđen na našim prostorima.

Film je po formi i narativnoj strukturi sličan odnosno srodan svom glavnom junaku – istovremeno i dokument i bajka, i urban i emotivan i romantičan.

U filmu učestvuju Darko Rundek, Momčilo Bajagić Bajaga, Svetozar Cvetković, Zdenko Kolar, Aleksandar Šandorov, Dušan Strajnić, Mladen Juričić Max, Srđan Gojković Gile, Dušan Kojić Koja, Srđan Šaper, Goranka Matić, Momčilo Moma Rajin, Emil Tedeschi, Dina Divljan, Stevan Divljan i Pavle Divljan, Ivana Šoljan, Bojana Vunturišević, Ida Prester, Svetlana Đolović, Siniša Škarica, Slobodan Konjović, Ana Đurić Konstrakta, Ana Radonjić Zoe Kida, Dubravka Marković, članovi bendova Minilinija, Ljetno Kino Big Band i Old Stars Band.

„Nebeska tema” je snimana na lokacijama u Beogradu, Zagrebu, Beču, Rovinju i na Braču.

Ulaznice za premijeru filma rasprodate su još 30. aprila!

Film „Nebeska tema“ započeće svoj bioskopski život već 16. maja, kada će početi prikazivanje u tri beogradska bioskopa: Kombank dvorana, „Roda Cineplex“ i „Cineplexx Ušće“, a istog dana film će biti premijerno prikazan u Kragujevcu u bioskopu „Cineplexx Kragujevac Plaza“. Već 17. maja biće održana premijera u Nišu u bioskopu „Vilin Grad“, a 22. maja u Novom Sadu u bioskopu „Arena Cineplex“

Film je proizveden u produkciji kuće „Starhill“ i kompanije „United Media“, koproducenti su „Cinnamon Film“, „Mir Media Group“, „Backstage“ iz Hrvatske, „Tag Media“ i „Digimedia“.

Film su podržali Filmski centar Srbije, Centar za kulturu Vlada Divljan i Gradska opština Palilula.

“Na crnoj listi”, film Sare Marković i Nikole Dragovića
  • Save
Previous post Povodom otkazivanja premijerne projekcije dokumentarnog filma „Na crnoj listi“
Statisti
  • Save
Next post Postavljanjem statista u glavnu ulogu htela sam da srušim društvene klišee
Share via
Copy link
Powered by Social Snap