Advertisement Section
U pitanju je posebna vrsta šljokičavog i kitnjastog filmskog iskustva, razigrani film za vrele letnje dane. Režiseri Mons Morlind i Bjern Stajn sarađuju još od svoje 15. godine.

Zajedno, oni ne veruju da stvari treba raditi postepeno – uz svoju raskošnu estetiku, „Nesvestica“ je tip filma koji se ne plaši da se poigra sa kičom i kempom, i ako išta, uspeva da to iskoristi kao svoju prednost. Uz poznati set-ap, koji se zasniva na zabranjenoj ljubavi, film brzo zamenjuje balkon u Veroni za merdevine i kostim medveda, dok naši potencijalni ljubavnici ispaljuju ruže jedno na drugog u snu.

Ukoliko ovo zvuči smešno, to je zato što je ova preteranost zapravo inteligentno urnebesna, a ukoliko želite da pogledate ostvarenje – prijave su putem prijavnog linka do ponedeljka 27. juna u 19.00 č. Bitna napomena za ove filmske susrete jeste da su projekcije besplatne, ali da je zbog ograničenog broja mesta potrebno rezervisati svoje mesto u sali UK Parobrod.

Projekcija će početi u 19.00 č. Sledeći susret biće nakon letnje pauze u septembru, a na repertoaru od jeseni će biti filmovi koji su imali zapažen bioskopski život u Srbiji. Skandinofilmsko veče naziv je projekta koji zajednički organizuju Skandinavski kutak, VOD platforma KinoKauch i UK Parobrod. Na repertoaru su ostvarenja savremene nordijske filmske produkcije, najrazličitijih žanrova i tematskih određenja.

Žiri-BastaFest
  • Save
Previous post Marta Bjelica, Dušan Kasalica i Lana Matić u žiriju 9. Bašta Festa
Zeleni Bioskop
  • Save
Next post Zeleni bioskom Slobodne zone Zeleni
Share via
Copy link
Powered by Social Snap