Advertisement Section

Svoj 70. rođendan beogradski Fakultet dramskih umetnosti obeležiće brojnim programima tokom cele godine, iz meseca u mesec. Prvi u nizu događaja zakazan je za 12. januar, kada će u Ustanovi kulture „Parobrod“ u Beogradu (u Kapetan Mišinoj 6a) biti promovisan kalendar za 2018. godinu i otvorena izložba autorskih, umetničkih fotografija studenata Katedre kamere FDU, među kojima su i Luka Trajković, Uroš Petrov, Vuk Papić, Igor Lazić, Boško Đorđević, Marko Milošević, Kosta Đuraković, Vladimir Đurić, Milica Drinić, Aleksa Radunović i Vidoje Vujatović.

Fotografije su nastale pod mentorstvom Aleksandra Kostića, vanrednog profesora i Branka Sujića, docenta na Katedri kamere FDU. Izložba fotografija studenata Katedre za kameru FDU biće otvorena od 12. do 18. januara u UK „Parobrod“.

Promišljajući stvarnost i beležeći svet u kom živimo, studenti Katedre za kameru svojim fotografijama donose autentičan, živ, vizuelni materijal posebnog senzibiliteta i sa jakim autorskim pečatom. Pored fotografija iz kalendara, publika će moći da pogleda poseban foto serijal u okviru prateće izložbe. Cilj ove postavke je da predstavi nove, mlade umetnike koji će svojim talentom sasvim izvesno obezbediti svoje mesto na savremenoj umetničkoj sceni.

Dzenifer Lorens
  • Save
Previous post Dženifer Lorens još opasnija
Cine grad bioskop
  • Save
Next post Novi filmovi na bioskopskim repertuarima
Share via
Copy link
Powered by Social Snap