Advertisement Section

Povezi me je zasnovan na kratkoj priči imena „Drive My Car”, čuvenog japanskog reditelja Harukija Murakamija koja se nalazi u knjizi „Muškarci bez žena”.

Film govori o pozorišnom reditelju Jusukeu, koji nakon smrti žene, priprema predstavu Ujka Vanja za pozorišni festival u Hirošimi. Dobija šofera – najćutljiviju devojku koju je sreo, i koja za vreme njegovog boravka u tom gradu vozi njegov voljeni Saab 900.

Publika i kritika kažu da se oseća duh Harukija Murakamija u ovom filmu – zaplet i odnos među likovima je začudan i na prvi pogled priče nemaju mnogo veze jedna sa drugom. Ali poput puzli, na kraju se čini da je iz svakog susreta izašao jedan deo koji se na kraju savršeno uklopio u celu sliku.

Upravo i ćutanje, i vožnja i Hirošima, i Ujka Vanja, sve je to namerno birano da bude jedna lepa šira priča o pronalaženju svrhe i o tome kako nastaviti život nakon gubitka. Nežni i negujući odnosi među likovima i neverovatno razumevanje koje su likovi izgradili među sobom, ostaće dugo u sećanju nakon gledanja filma.

Beldocs 2022
  • Save
Previous post Jubilarni 15. Beldocs festival
2021 SZ turneja
  • Save
Next post U toku je 16. Turneja Slobodne zone
Share via
Copy link
Powered by Social Snap