Advertisement Section

Sinoć je u Dvorani Kulturnog centra Beograda premijerno prikazan film „Revolt“ reditelja Aleksandra Rajkovića.  Deset godina nakon snimanja filma, publici su se poklonili Pavle Jerinić, Svetozar Cvetković, Milan Caci Mihajlović, Bane Tomašević, Nađa Maršičević, Nina Grahovac uz ostale članove ekipe i reditelja.

Pavle Jerinić, jedan od glavnih glumaca je ovim povodom izjavio: „Deset godina ostavi traga na čoveku, ali izgleda da na državi ne ostavi mnogo traga. Mi koji smo tada bili mladi sa dvadeset i kusur godina, bezbrižni, što se državnog sistema tiče u istom smo problemu i sada kada imamo trideset godina i svoje porodice. Bizarno je što je ovaj film i dalje aktuelan, ali bojim se da će  biti aktuelan i za deset godina. Čudno je gledati film koji je sniman pre deset godina, kada se čovek podseti svega ovoga pun je i lepih osećanja i nostalgije, ali i besa i gorčine što nismo ništa uradili.”

Aleksandar Rajković, reditelj filma, ovim povodom je izjavio: „Svaka revolucija je san, ona revolucija koja nama predstoji, koju ja propagiram u ovom filmu jeste promena sistema. Eksperiment je prikazati film nakon deset godina i mi sada možemo da vidimo da li se nešto promenilo.”

Slobodna zona junior
  • Save
Previous post Prikazani najbolji učenički video radovi Slobodne zone Junior
Ajvar
  • Save
Next post Publika oduševljeno pozdravila glumce i autore filma „Ajvar“
Share via
Copy link
Powered by Social Snap